Vele nieuwe uitdagingen op de Ommezwaai

We zijn nog maar 3 weken geleden begonnen met een nieuw schooljaar, maar ik zit er al weer midden in. Allereerst moeten  er na zo’n vakantie altijd weer vele technische probleempjes m.b.t. ICT opgelost worden.  Vreemd toch dat alles voor het reces goed werkt en dan ineens niet meer. Kostbare tijd en natuurlijk goodwill gaat hierdoor verloren. Want leerkrachten willen wel met ICT werken, als het werkt!

Met de groep 2/3 zijn we begonnen met Marbotic, als nieuw experiment. Words en Tangram van Osmo waren een groot succes, ook in het uitbreiden van de taakaanpak van deze jonge leerlingen. Verwachtingen zijn groot m.b.t. dit rekenprogramma. Overigens komt ons verhaal omtrent Osmo in het nieuwe boek van #mijnkindonline.

We zijn ook weer bij elkaar gekomen met de cursisten van de opleiding I-coordinator van #Marant. We zijn aan de slag gegaan met peerscholar, een mooi instrument om feedback te geven aan de collega’s omtrent de diverse innovatieplannen.

En nu ik het woord innovatie genoemd heb, het hoogtepunt van deze drie weken was wel de informatieavond met ‘onze’ ouders over de plannen m.b.t. inzet ICT op de Ommezwaai. Zeer boeiend om met ouders in gesprek te gaan en mee te nemen in ons verhaal. Uiteraard zijn er ook vragen bij ouders omtrent de inzet van ICT, maar die heb ik zelf ook. We zijn namelijk bezig met een zoektocht en dan moeten we niet gelijk bang zijn als er onderzoeken komen die zeggen dat ICT niet werkt. Het werkt! Alleen niet altijd, overal en misschien niet voor iedereen. Wat @Wilfred Rubens ook goed verwoord heeft in zijn reactieblog: http://www.te-learning.nl/blog/moeten-we-ict-maar-uit-het-onderwijs-verbannen/

We gaan verder met onze zoektocht. Voor de liefhebbers sluit ik de prezi bij.  https://prezi.com/xpe5z32-cc7c/ict-op-de-ommezwaai/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s